کمر درد؛ انواع و راههای درمان
کمردرد یکی از شایع ترین شکایات بیماران مراجعه کننده به کلینیک ها بوده و به خصوص در افراد میانسال و مسن این شکایت بیشتر مشاهده می گردد. با توجه به آمار در کشورهای غربی بیش از 40% مراجعات به کلینیک های جراحی مغز و اعصاب مربوط به کمر درد میباشد و به سبب ایجاد ناتوانی در افراد، هزینه های زیادی به سیستم بهداشتی و درمانی و بیمه وارد میکند.
اما سوال اساسی اینجاست که علت کمردرد چیست؟ و چه باید کرد؟
اضطراب و اختلالات روانشناختی از مهم ترین علل ایجادکننده کمردرد میباشند که بیش از 70% موارد کمردرد را شامل میشود. با توجه به صنعتی شدن شهرها و افزایش استرس های محیطی شیوع کمردرد به ویژه در مناطق شهری رو به افزایش است.
وضعیت نادرست قرارگیری ستون فقرات هنگام نشستن یا ایستادن (Posture) عامل بعدی دردهای کمربوده وباتوجه به کمبود تحرک، نشستن های طولانی مدت وغیراستاندارد و الگوهای غلط زندگی درحال افزایش است. بالطبع با تمرینات کششی ستون فقرات ،اصلاح الگوی تحرک و نشستن و…. این نوع کمردردها کمتر بروز خواهند کرد.
علت دیگر کمردرد، مشکلات ستون فقرات شامل تنگی کانال نخاعی،بیماری های دیسک بین مهره ای ،بدشکلی های ستون فقرات(اسکولیوز،کیفوز)،عفونت ها و به ندرت سرطان های ستون فقرات میباشد.
گاهی بیماری در ارگانهای دیگر بدن مثل لوزالمعده ،معده ،کلیه ها ،رحم و تخمدان ها ممکن است به صورت کمردرد تظاهر کند که در بررسی و معایناتی که توسط پزشک انجام میگیرد قابل تشخیص و افتراق است.
درچه مواردی باید به پزشک جراح مغزو اعصاب مراجعه کنیم؟
1-دردهای کمر با انتشار به لگن و اندام های تحتانی و پاها
2-دردهای طول کشیده علی رغم درمان های دارویی و غیردارویی مناسب
3-درد طول کشیده به دنبال ضربه به کمر به ویژه در افراد مسن
4-عدم توانایی در راه رفتن در مسافت های کوتاه و نیاز به نشستن یا استراحت با طی مسافت کوتاه
5-اختلالات ادراری همراه کمردرد(شامل بی اختیاری ادرار،تکرر ادرار و…) که با بیماری های کلیه و عفونت ادراری قابل توجیه نمیباشد.
6-اختلالات جنسی(اختلالات نعوظ و کاهش میل جنسی) همراه کمردرد
7-دردهای شبانه
8-کمردرد در بیمارانی که سابقه ی سرطان درگذشته داشته اند.
9-کمردرد همراه با تب ، ضعف و بی حالی و ….